Støtt nøkkelhullvare-kampanjen!

Ja, når de satte ned nøkkelhullvarene så ble mange veldig glade. Det er starten på noe veldig bra her i Norge. Først hadde vi jo Kiwi som stod på sitt, de ville ikke legge på momsen, og de har jobbet veldig hardt altså. De har ikke gitt etter. *Applauderer Kiwi ledelsen!* Så har det nå gitt virkning ut til nøkkelhullvarene. Wiiii! Noen av produktene har vært handlet inn i huset fast og plutselig er det jo vanvittig billig! Det er rett og slett en glede å handle når prisen er redusert så kraftig. Det som slo meg også var at vi som er opptatte av dette bør absolutt prøve å handle endel av disse nøkkelhullvarene for å vise at vi nordmenn ønsker å spise sunt. Husk at prisen på nøkkelhullvarene er bare en test for en periode. La oss støtte dette prosjektet og vise at dette vil vi ha mer av. Ved å handle noe mer bevisst fra nøkkelhullvarene viser vi dette og er med å støtter Norge til å redusere priser på sunn mat. Jeg er med - er dere?

Nøkkelhullet

Nøkkelhullet
 • Nøkkelhullet setter krav til minimumsinnhold av fiber og maksimumsinnhold av fett, salt og sukker innenfor 25 matvaregrupper.
 •  

  • I tillegg er det satt krav til minimumsinnhold av sammalt mel (fullkorn), grønnsaker, frukt og bær i noen matvaregrupper.

   

  • Merkeordningen gjelder for ferdigpakkede matvarer i tillegg til fisk, frukt, bær, grønnsaker og poteter som ikke er innpakket.

   

  • Merkeordningen inkluderer ikke matvaregrupper som inneholder mye fett, salt eller sukker og/eller lite næringsstoffer.

  Kilide: Helsedirektoratet

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Signatur

  8 tanker

  Bloggleser`n<3 The one and only!

  13.mar.2011 kl.10:43

  jeg er så med!:)

  hundeneimittliv

  13.mar.2011 kl.11:18

  Vi er med! Handler bare på kiwi og det vi kan handle av nøkkelhull varer, det handler vi :)
  Det med nøkkelhull er jo litt teit, men samtidig veldig bra :) Dessverre utelukker det noen sunne matvarer, som feks. makrell i tomat er kjempesunt men får likevell ikke merket pga for mye fett, bare synd det er sunt fett :)

  bloggsafolk

  13.mar.2011 kl.11:32

  Ja, det er et bra tiltak!

  Solblom

  13.mar.2011 kl.12:57

  Dette var en interessant blogg! Takker for gode tips :)

  Vi handler mye nøkkelhull og er opptatt av det. Men som butikk liker jeg veldig godt Rema. Butikkene til Kiwi er ofte kronglete og små. Men skal støtte kampanjen på Kiwi fra nå av!! :)

  veroo1

  13.mar.2011 kl.17:23

  Kjempe kult :D

  carewhatieat

  13.mar.2011 kl.23:24

  Vi er med! Flere kjeder enn Kiwi som er med på dette dere :-) Glad!

  forandringensvei

  13.mar.2011 kl.23:45

  Godt å høre at så mange er med å støtter - som carewhatieat skriver er det flere kjeder enn Kiwi som har nøkkelhullprodukter. Kjøper de på Meny jeg, så der har de de iallefall :)

  Skriv en ny tanke

  forandringensvei

  forandringensvei

  37, Ringerike

  Min og min families vei til en sunnere og bedre livsstil. Her har dere både oppturer, nedturer, feilskjær, nye ideer, inspirasjon, oppskrifter og ellers det jeg opplever på forandringens vei.

  Mine tanker i kategorier

  Tilbakeblikk i mine tanker

  hits