Bokanbefaling og brødoppskriften dere ønsker

Noen av dere ble fristet av brødet som jeg lagde i går så jeg legger ut oppskriften til dere her. Den er fra kjernesunn familie. (En bok jeg forøvrig virkleig anbefaler) Den blå boken handler alt om hvordan du skal klare det og bli sterk nok til å gjøre det. Inspirerer veldig! Den røde boken handler mer om oppskrifter :) Har dere de ikke - så kjøp de. :) Gode bøker. :) Disse bøkene hjalp meg. Verdt sine kroner.

 Den blå boken:

Kjernesunn familie - Ninka-Bernadette Mauritson Sarah Sanctury Williams Anne Lunnan Kjersti Lunnan Aass
Bli en sunn og frisk familie! Gjør det til en nytelse å leve sunt. Er barna ofte syke eller sover dere dårlig om natten? Føler du deg sliten og ønsker en ny livsstil? Her får du oppskriften på hvordan komme i gang og gi deg selv og familien et sunnere og bedre liv: Nye matvaner Spis sunn hverdagsmat, deilige kaker og godteri uten tilsetningsstoffer og sukker. Bli kvitt fordøyelsesproblemer, jojo-vekt og stress. Få alle familiemedlemmene til å elske grønt. Oppskrifter på frokost, lunsj, matpakker, middag og sunt godteri. Nye handlevaner Kjøp inn frisk frukt og grønt gjennom enkel planlegging. Kjøp skjønnhetsprodukter, kosttilskudd, mat, drikke og annet godt uten tilsetningsstoffer, melk, gluten og sukker. Følg vår handleguide. Handle på internett. Nye inspirasjonskilder Bli inspirert av andre familiers uunnværlige tips for å komme deg opp av sofaen. Bli kvitt sukkersug, overvekt og dårlig stemning hjemme. Bli inspirert av leger og ernæringsterapeuter til å leve naturlig sunt. God helse Få en ny og bedre helse med mat som helbreder, naturmedisin og kosttilskudd. Guide til foreldre som har barn med atferdsproblemer. Naturlig hjemmeapotek for hele familien. Nytelse! Bli kvitt stresset og få ekstra timer i døgnet. Oppdag familietrivsel, familietrening og herlig nattesøvn
Den røde boken

Kjernesunn mat : forvandler familien på få uker : frokost, lunsj, middag, snacks og godteri uten gluten, tilsetningsstoffer, sukker og melk

Denne boken inneholder oppskrifter på frokost, shakes, lunsj, middag, brød og rundstykker, snacks, kalde og varme drikker og godteri, desserter og kaker - uten sukker, melk, gluten og tilsetningsstoffer. Med register.

Endelig er den kjernesunne kokeboken kommet - etterlengtet og etterspurt etter bestselgeren Kjernesunn familie. Boken som har endret hverdagen og handlevanene til tusenvis av nordmenn. Nyt alle mirakelkurer mot allergi, stress, forstoppelse og jojo-vekt.

 

Så kommer oppskriften på dette brødet:

 • 100 g kikertemel
 • 125 g amarantmel eller quinoamel (jeg brukte quinoamelet)
 • 50 g linfrømel (jeg malte linfrø i en kaffekvern)
 • 125 g potetmel
 • 50 g maismel
 • 1 ss bjørkesøt (jeg brukte sukrin da jeg er tom for bjørkesøt)
 • 2 1/2 ss fiber husk (gul eske)
 • 1 pose tørrgjær
 • 1 1/2 ss salt (dette synes jeg er enormt mye, jeg brukte 1 ss men synes enda jeg kunne tatt mindre)
 • 125 g knuste linfrø (jeg tok i hele)
 • 125 g solsikkefrø (dette tok jeg ikke, da barna ville ha nektet å spise det da)
 • 2 egg
 • 1 eggehvite
 • 3 dl vann (lunkent)
 • 1 dl rapsolje eller kokosolje (jeg brukte raps)
 • 1 ss eplesidereddik

 

Dette er slik jeg gjorde det og er ikke fra boka:

Bland alt det tørre, hell i det lunkne vannet og rør slik at gjærprosessen settes igang. Rør resten oppi. Jeg syntes den ble litt for klissete så tilsatte litt mer potetmel og litt mer kikertemel. Når jeg syntes den var passe klissete - for litt klissete skal den være så satte jeg den til heving. 1 time. Så veltet jeg den på bordet med litt mel og jobbet forsiktig med den. Smurte en brødform og puttet deigen oppi og glattet den godt ut i formen. La den heve på nytt, ca 30 min. Stek den til den er ferdig. (Ovnen min er klikk så graderstokk og slik fungerer ikke riktig så kan ikke skrive noen tid eller grader, men begynn svakt og bare følg med) Ta ut brødet og la det avkjøle på en rist.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Signatur

6 tanker

Linda

21.mar.2011 kl.12:05

Takk for oppskriften! Hvor får du tak i alle de spesielle matvarene?

Ellen

21.mar.2011 kl.12:27

Mmmmm! Jeg syns kikertmel gir en spesiell, god nøtteaktig smak og en gyllen farge på baksten.

Hvis barna dine ikke liker solsikkefrø kan du kjøre dem til purè med stavmisker. Det gjør jeg med alle store frø her, for her har jeg også noen som ikke er tilhenger av solsikke og gresskarfrø. Det er ingen her som merker noe til det ;-)

forandringensvei

21.mar.2011 kl.12:30

Linda: All den melen får du kjøpt i innvandrerbutikk. Der er de derfinitivt billigest. Ellers er det helsekost.

Jeg anbefaler selvfølgelig iHerb til å kjøpe opp grunnting du trenger for å begynne å lage slik mat - skal komme med et innlegg om grunntingene du trenger med linker. Har også en rabattkode som alle som bestiller derfra kan få 5 dollar i rabatt på.

forandringensvei

21.mar.2011 kl.12:30

Ellen: Ah! Smart! Takk for tips!

Heidi Persvangen

21.mar.2011 kl.17:40

Synd det var gjær i det men det ser jeg jo så luftig og fint det er... så kjempe godt ut....

forandringensvei

21.mar.2011 kl.17:51

Heidi Persvangen: Skal du være helt uten gjær også? Har du funnet erstatning for gjær? Spennende.

Skriv en ny tanke

forandringensvei

forandringensvei

37, Ringerike

Min og min families vei til en sunnere og bedre livsstil. Her har dere både oppturer, nedturer, feilskjær, nye ideer, inspirasjon, oppskrifter og ellers det jeg opplever på forandringens vei.

Mine tanker i kategorier

Tilbakeblikk i mine tanker

hits