Deilig, luftig lyst glutenfritt brødJa, det er ikke lett å få til et luftig godt brød når man bruker glutenfritt mel. Men se på dette da! Dette er nok det beste brødet jeg har fått til og det er bakt i brødbakemaskin. (Jeg har en stekeovn som lever sitt eget gamle liv) Her skal dere få den oppskriften jeg brukte:

1 pose med toro grov melblanding

3 egg (fjern plommen hvis du vil ha færre kcal, men ta da 4 egg)

1,5 ts tørr gjær

1 ts huskfiber

1 ts pofiber

1 til 5 ss med linfrø

3 dl vann

Bare at jeg byttet ut med toro fint mel, 2 ts fiber og uten linfrø. Oppskriften er fra denne gruppa på facebook : http://www.facebook.com/topic.php?uid=2258607804&topic=4419

Her er den lyse melblandingen jeg brukte. Jeg har nå satt igang ett nytt brød og der har jeg da tatt i litt frø og brukt den groveblandingen. Når en har basisen så er det mye lettere å gjøre litt egne vri. Jeg har også erfart at skal du lage brød til dagen etter så må man passe på så gjær kommer på toppen og ikke i kontakt med noe væske før den starter opp, ellers hever det seg ikke skikkelig. (Det er iallefall min erfaring)Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Signatur

10 tanker

Helen - Kjernesunn Nordkvinne

17.apr.2011 kl.10:09

Det ble jo et supert resultat! Legg gjerne ut flere brødbakemaskin-oppskrifter hvis du tester ut! Er spent på om det finnes oppskrifter uten glutenfri-melblandinger..! (for å slippe E-stoffer mm)

Mitt mest vellykkede brød i brødbakermaskin er speltbrød med masse bløtlagde linfrø og sesamfrø + havregryn. Men det er jo ikke akkurat glutenfritt.. : )

forandringensvei

17.apr.2011 kl.10:17

Helen: Ja, deilig. Har akkurat kost meg med brødskiver og kokt egg. Det har jeg savnet ja. :) Vi får se om jeg etterhvert blir flinkere med maskina og oppskrifter til å klare noe på egenhånd - uten melblandingen. :)

Synne

17.apr.2011 kl.15:52

Å det brødet så da veldig fint ut! Mine forsøk på glutenfritt brød har ikke gått så bra hittil (har ikke brødbakemaskin da), og brødene har IKKE falt i smak her i huset... :/ Men som jeg nevnte tidligere spiser både lillegutt og mannen speltbrød nå da. (Synes at det er det "minst ille" av andre meltyper)

Nå har jeg faktisk en deig til 3 speltbrød som står og hever, er veldig spent på om det blir bra, så slipper vi å kjøpe brødet i butikken. Har brukt dette melet for første gang: http://www.kveldemel.no/index.php?sid=1954, pluss det som heter bare økologisk speltmel, og det står faktisk på pakken at enkelte hevder at speltmel kan tåles av glutenallergikere. Har du prøvd dette melet? Er spent på om det blir bra! :)

Og jeg måtte smile når jeg så iHerb-lista di under her, mye av det samme jeg har bestilt, hihi... Har fått 2 pakker så langt, og tror jeg har fire pakker (kremt) på vei... ;) Har bl.a bestilt de xylitol-pakkene du skrev om, gleder meg! MEN, jeg visste ikke at de hadde slike lunsjbokser også! De så utrolig praktiske ut, slike må nok bli med på neste bestilling ;)

God søndag!

forandringensvei

17.apr.2011 kl.18:33

Synne: Ja, det brødet ble veldig vellykket. Jeg ser at de ferdigposene fra toro gir veldig gode brød - iallefall i brødbakemaskina. Målet må bli å lage brød uten de pakkene fra toro, men veien blir til mens man går. ;) Ja, spelt kan faktisk noen glutenallergikere bruke - det har jeg også hørt. Noen regarer feks bare på den fæle hvete'n. Det er visst den som er verst sier de.. Vi har ikke prøvd å kutte kun hvete, men må gjøre det etterhvert også.

Ble brøene dine bra forresten? :)

Haha - ja mange kjenner igjen mye fra lista så er nok mye av det samme de sender over til Norge ;) Jeg også har stadig pakker på tur - og gleder meg like mye hver gang :) Ja, de lunsjboksene er visst på tur og jeg gleder meg til å se de. :)

Happy søndag kveld til deg også :)

Mjuuugly

17.apr.2011 kl.19:31

Herlig, ser veldig godt ut! Lyst, lutenfritt brød er noe jeg har kjøpt ferdiglaget siden jeg er en elendig gjærbaker :P
Flott brød!

Kanskje jeg må gi brødbakemaskinen min enda en sjanse?

Jeg har en hel bok med oppskrifter på glutenfritt brød i brødbakemaskinen. Den er på engelsk. Alle oppskriftene er med mel man lager selv, altså ikke melmikser. Har ikke prøvd så mange av de siden resultatene på de jeg prøvde ble så som så.

forandringensvei

18.apr.2011 kl.08:22

Mjuuugly: Hvilket merke bruker du da? Jeg, har aldri vært noe til noen særlig baker, men det er gøy å prøve noe helt nytt. Og jeg har ikke funnet typen jeg liker når det gjelder å kjøpe brød i butikken. Og brødet er faktisk det beste jeg har smakt siden jeg begynte med denne veien ;)

forandringensvei

18.apr.2011 kl.08:28

Ellen: Å har du oppskrift på det! Så utrolig gøy! Kanskje en ide å tørke støv fra bakemaskina og prøve på ny? Det er jo så utrolig enkelt da. Det tar lissom 5 min å putte alt i maskina så kan en gjøre noe annet mens det begynner å lukte deilig godt hjemmebakt brød her inne :) haha Også det at en kan stille det på slik at en har nybakt fersk brød om morgenen! Når en står opp kjenner en den deilige lukten av brødet. *Føler meg bortskjemt*

Ellen - matutenmelkglutenogsukker

18.apr.2011 kl.10:02

Jeg har blitt skuffa så mange ganger, gleder meg til nybakt brød, også ender den opp som en kompakt murstein. Jeg har jo også fått det til mange ganger, så jeg burde nok prøve igjen og igjen og skrive opp NØYAKTIG hva jeg gjør når resultatet blir bra ;-)

forandringensvei

18.apr.2011 kl.10:23

Ellen: Haha - kjenner det igjen. En vet aldri resultatet så derfor gidder en ikke skrive det opp. Når det da blir bra så må man prøve å tenke gjennom hva en puttet oppi og evt ca hvor mye. Også får en det aldri til igjen ;) haha

Skriv en ny tanke

forandringensvei

forandringensvei

37, Ringerike

Min og min families vei til en sunnere og bedre livsstil. Her har dere både oppturer, nedturer, feilskjær, nye ideer, inspirasjon, oppskrifter og ellers det jeg opplever på forandringens vei.

Mine tanker i kategorier

Tilbakeblikk i mine tanker

hits