Jaja....

Ja - jeg satte meg en dato - 18 mai - da skulle det bli skjerpings... Og jeg har tenkt så utrolig mye på dette med maten.. "Vi blir hva vi spiser" "Hva er egentlig bra og ikke" Om alle teoriene som sier mot hverandre. Om blodtypedietter. Om å spise på seg sykdommer. Ja - hele spekteret.... jeg føler meg mer surrete i hodet nå enn noen gang. 

Jeg tenker tilbake på de 30 dager uten sukker, gluten og melk. Det jeg virkelig savner mest er energien min - dette med søvnen og at jeg hele tiden hadde noe til overs. Jeg savner kreativiteten min og lysten på å GJØRE noe istedet for å tenke det. Det er det jeg savner mest av alt. Nå føler jeg mer bare sliten.......... Og spesielt med alle tankene mine på skal - skal ikke. Om kampen i kroppen min om hva jeg vil - og ikke... 

Det er så lettvint å leve naturlig.... Dette med at jenta mi på 9 er på campingtur i helgen. Jeg kjøpte et glutenfritt brød hun tok med - ellers tåler hun det meste nå... Hvor lett det er... HVor deilig det er med pålegg i skapet. Det å kunne kjøpe seg noe mat ute på cafe... Det å kunne dra på besøk å kunne si ja til det de setter frem....

Men hvem er det jeg lurer? Hva er det jeg ikke orker? Akkurat slik det er nå så er dette med maten ikke det jeg ønsker å ta tak i. Hvor godt det er med vanlig mat.... Mens jeg samtidig kjenner energien min synker og humøret deretter... Jeg spiser sjokkis som jeg er så avhengig av og nyyyter det - tror jeg iallefall.. Jeg lurer bare meg selv... 

Vel - måtte bare dele litt tanker med dere. Jeg er her, men kommer ikke igang med bloggingen da jeg er litt lei alt med maten... 

Noen gode råd folkens?......... Jeg vil så veldig gjerne bare kjøre den "strenge" dietten..... Men jeg vet ikke om jeg har ork.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Signatur

16 tanker

Kristin

21.mai.2011 kl.10:55

Hei :) Jeg skjønner deg bare så altfor godt! Sliter litt med det samme selv, men jeg MÅ pga leddgikt mm, men OM jeg hadde vært flinkere tidligere, hadde jeg ikke vært så syk som jeg er nå. Kan det være en liten motivasjon? Nå er det så langt kommet at jeg må være på vegankost, uten gluten, uten sukker, uten meieriprodukter... og da er det ikke så lett å finne på noe å spise....

Tenk virkelig på det som en investering i GOD helse og GOD hverdag, tenk på all kreativiteten din, på alle de spennende samtalene du sikkert hadde om mat mm. Tenk på barna dine! Invester i deres fremtidig sunne helse!

Ønsker deg LYKKE TIL, og bare HOPP I DET - begynn NÅ!!!

Jeg følger bloggen din, så jeg stikker innom igjen jeg :)

-Kristin

Eldeen

21.mai.2011 kl.11:20

Mitt beste tips til deg, er å legge tanken på dietter på hylla. Sleng alle "kan - kan ikke" i søpla, og så gjør du det du vil og som føles riktig for deg. Skal du spise etter strenge regler når du egentlig ikke må, tror jeg du fort blir gal. Hvis du derimot spiser det du spiser fordi det føles riktig å gjøre det slik, er det mye lettere å få i seg det du trenger - og å unngå det du ikke trenger.

Som du veit, så spiser jeg ikke melk, ikke gluten og nesten ikke sukker. Jeg har aldri sett på det som noen diett, men som en livsstil jeg har valgt fordi det føles bra for meg. Jeg velger å ikke spise disse tingene fordi de tar fra meg mer enn de gir meg, på samme måte som jeg velger å spise ting som jeg rett og slett ikke liker smaken på. Det er ingen som tvinger meg til å la være, men jeg velger å la være fordi det føles bedre slik.

Det er vanskelig å forklare helt hva jeg mener, men jeg har f.eks. aldri spist lapskaus, rett og slett fordi jeg ikke liker det, og blir småkvalm bare av tanken. Selv om folk rundt meg i alle år har prøvd å overbevise meg om hvor innmari godt lapskaus er, liker jeg det fortsatt ikke, og derfor spiser jeg det ikke. Litt slik har jeg det med sukker, melk og gluten også. Jeg LIKER disse tingene, men derimot liker jeg ikke det de gjør med kroppen min, og derfor spiser jeg dem ikke. Jeg har ingen allergier, men akkurat som dere, så får jeg ulike plager når jeg spiser disse tingene. Når jeg f.eks. spiser melk over lang periode, så merker jeg knapt at jeg reagerer på det lenger, for jeg er så vant til å være slapp, kvalm, ha vondt i magen og hud som klør. Når jeg derimot kutter ut melka igjen, så merker jeg fort hvor mye bedre jeg har det uten - og det er i hovedsak DET som gjør at jeg velger å holde meg unna. Ikke hvor dårlig jeg føler meg når jeg spiser det, men hvor mye BEDRE jeg føler meg når jeg ikke spiser det.

Samboeren min reagerer også litt på ulike typer mat, men han har mye mildere reaksjoner enn meg, så han er ikke like streng på kostholdet sitt som meg. Her hjemme spiser han det samme som meg, men når han er på besøk hender det at han tar seg et kakestykke, spiser brødskiver eller forsyner seg av gryteretten med fløte oppi. Han blir ikke spesielt dårlig av det, og synes derfor det er verdt å unne seg litt en gang i blant, men savner ikke å spise disse tingene her hjemme. Han føler seg generelt mye bedre når han spiser mat uten melk, gluten og sukker, men unner seg en utskeielse en gang i blant. Det har tross alt ikke så mye å si i den store sammenhengen, så lenge han reagerer så lite som han gjør, og spiser som han gjør hjemme. :)
Ikke tenk, bare gjør det. Du sier selv at du merker at energien ikke er på topp. Selv om du ikke har kraftige reaksjoner på melk, gluten og sukker, så merker du jo at det gjør noe med deg.

Du er der nå at det å sette igang igjen føles så tungvint, men gjør et forsøk igjen og kroppen din vil gi deg mer energi, positive tanker og velvære. Les gjennom innleggene dine fra tiden du/dere spiste sunnere og se hvor optimistisk du var da.

Hvordan opplever jentene dine det å spise "vanlig" mat igjen? Hvordan er humøret?

Jeg merker på eldstesønnen min om han har fått i seg noe over lengre tid som han ikke bør ha. Nå har vi kuttet ut geitosten på han, for han ble surere og surere. Han sa det til og med selv, enda så glad han er i geitost. Han merket ingenting i begynnelsen, og det er noen måneder siden. Så reaksjonen på mat man ikke tåler trenger ikke å komme med en gang eller etter noen dager. Det kan komme etter uker med jevn tilførsel av "dårlig" mat.

Jeg vet ikke om dette var noen trøst, men av de siste innleggene dine virker det som om du vet selv hva som er riktig, det er bare det å komme igang igjen som er det vanskelige. :-)

Og som de andre skriver, om dere spiser et kakestykke eller andre ting ute så er ikke det så farlig, det er det dere får i dere i hverdagen som er viktig. Lykke til videre, jeg er spent på hva du bestemmer deg for.

Naviana

21.mai.2011 kl.12:41

Jeg har det ganske likt som det du beskriver for tiden... ultimat skulle jeg gjerne vært rawfoodist og supersupersunn! Men jeg klarer det ikke. Og jeg føler meg kostholdsforvirret selv. Det betyr ikke at jeg ikke er sunn... kosten min består hovedsaklig av rå grønnsaker, frukt, bær, nøtter, egg, viltkjøtt og ost, og alt lages fra bunnen av. Jeg har nylig funnet ut at jeg egentlig ikke tåler gluten, mel, gjær, alkohol, melkeprodukter, poteter... og det er greit nok, siden det er ting jeg vanligvis ikke spiser, rent instinktivt. Bortsett fra den osten... :/ Jeg har fjernet så mye fra kostholdet mitt, og makter ikke mer akkurat nå. Jeg merker at kroppen ikke er helt fornøyd, men noen ganger må man bare godta at ting tar tid. Lykke til du også! :)

forandringensvei

21.mai.2011 kl.16:23

Kristin: Ja, det er klart dette motiverer. Takk for motiverende ord. :)

forandringensvei

21.mai.2011 kl.16:26

Eldeen: Ser tanken din. Jeg har det slik med rødt kjøtt. For snart to år siden ville bare ikke kroppen min ha rødt kjøtt lenger. Jeg ble kvalm og uvel og fikk utslett av det. Jeg har siden den gang bare sluttet med røst kjøtt. Noen ganger har jeg prøvd å spise det (smaksprøve) men neida.... Like ekkelt... Vil ikke spise noe en står å brekker seg av..

Når det gjelder dette andre er det fordi jeg vet hvordan jeg hadde det uten og ser hvordan jeg har det nå.. Jeg vet at maten hjalp meg og barna med mye. Det handler bare om å komme over denne store stokken. Når en først er på rett vei er det ikke vanskelig. Som jeg skrev sist så var det overraskende mye enklere jnn jeg hadde trodd.. :)

forandringensvei

21.mai.2011 kl.16:28

Ellen: Takk for gode ord og det er akkurat slik jeg tenker også. At det er bare denne prosessen med å komme igang som jeg sliter med. Jeg vet at når jeg har begynt vil ting løsne... Er bare å komme dit.. Men så blir jeg oppgitt over meg selv over at jeg ikke bare kan sette igang...

forandringensvei

21.mai.2011 kl.16:30

Naviana: Oi du er jo virkelig megaflink!!At du ikke har fjernet alt fra kosten er forståelig - du må jo ha litt goder igjen... Etterhvert så går det rett vei skal du se. Det jeg merket når jeg hadde denne "kuren" var at kroppen automatiserer seg mer og mer på det som er bra for deg - uten at du gjør så mye for det..det bare skjer... Starten er verst.... Lykke til videre du også!

Naviana

21.mai.2011 kl.22:27

Aww, takk for det! Vel, selv om jeg hovedsaklig spiser "steinalderkost" og rå mat + er 100% sukkerfri, så hender det likevel at jeg drikker kakao med melk, spiser en yoghurt eller noen rundstykker. Jeg vet jeg ikke burde, og jeg vet det enda bedre nå... men jeg tror det er verste er hvor fælt jeg tar det psykisk, jeg tror det skader kroppen mer enn de faktiske matvarene... merkelig nok ;) Jeg har nok et litt dårlig og traumatisk forhold til mat, når jeg tenker meg om. Men vi er begge på riktig vei, så... det går seg nok til etterhvert ja! :)

forandringensvei

22.mai.2011 kl.10:20

Naviana: Du har en utrolig flott blogg med så mange herlige bilder :) Ja, det er slik jeg også tenker å starte. Det er lov med en liten utskeielse, men så vil det kanskje bli slik at en til slutt ikke vil ha det lille ekstra..... Det går seg nok til :) Legger du noe forslag på oppskrifter ut på bloggen eller har du en god link til et sted som lager god sunn mat?

Naviana

22.mai.2011 kl.12:43

Jeg har lite tid til matblogging desverre... er knapt jeg får tid til å blogge generelt, og jeg har et hav av ting jeg brenner for, hehe. Men ja, jeg liker å lese bloggen til http://siljesreise.com , http://mjuuugly.blogg.no , http://superlivsstil.net , Sanabona har noen greie oppskrifter: http://www.sanabona.no Det er jo raw food, men veldig inspirerende for meg i alle fall!

forandringensvei

22.mai.2011 kl.17:03

Naviana:jepp, vært borti de alle - veldige gode steder :)

Naviana

22.mai.2011 kl.19:15

Hehe, tenkte meg det :) Det er jo mulig å prøve å lage rå og sukkerfri sjokolade? De bloggerne der gjør det jo stadig vekk og virker veldig flinke. Jeg gjør det en gang i blant selv også :) Men jeg tåler ikke kakao i seg selv så godt virker det som... :/

forandringensvei

22.mai.2011 kl.22:14

Naviana: Har prøvd mange forskjellige rå sjokolader, men har enda ikke funnet en jeg er veldig fornøyd med... Tåler du ikke rått kakaopulver heller?

Naviana

22.mai.2011 kl.23:17

Forstår den :) Ikke jeg heller, egentlig. Kan vel være fordi jeg synes det smaker for sterkt. Men det finnes jo måter å mildne smaken på eller å blande den ut. Da jeg testet meg refleksologisk for matintolleranser nylig så det dårlig ut for meg og kakaoen, hehe. Men det var nok ikke rå jeg testet meg for. Jeg spiste litt kakaonibs av og til tidligere, og da følte jeg bare veldig hjertebank og fikk ikke sove hele natten, hehe. Men jeg liker å tro at jeg tåler rå kakao, i små mengder i alle fall 8)

forandringensvei

23.mai.2011 kl.15:28

Naviana: Du får prøve det. Kan jo være du tåler det bedre enn den andre kakaoen? :)

Skriv en ny tanke

forandringensvei

forandringensvei

37, Ringerike

Min og min families vei til en sunnere og bedre livsstil. Her har dere både oppturer, nedturer, feilskjær, nye ideer, inspirasjon, oppskrifter og ellers det jeg opplever på forandringens vei.

Mine tanker i kategorier

Tilbakeblikk i mine tanker

hits