Da har jeg bestemt meg!

Det hjalp å skrive det siste innlegget. Det å bare få fokuset over på dette jeg tror på og hvorfor. Svarene deres hjelper ser du. Godt jeg har dere.... :) (Pluss noen gode her hjemme å snakke med)

Nå skal jeg bruke opp det jeg har i kjøleskapet, det er ikke mye så det vil gå kjapt. (For egentlig har jeg ikke skeiet så mye ut med maten) Det er verre med dette søte - det er her jeg er enormt svak. Japp - avhengigheten min herjer i kroppen som hos en annen narkoman... Helt sant.. Røykslutt gikk mye bedre.... Så her med det søte må jeg være forsiktig...

Hva jeg har bestemt meg for. 

  • Kjøre glutenfritt - hvorfor? Fordi jeg har sett hvordan gluten tapper for energi. Det gir mye mageproblemer og magen jobber enormt. Men det skal være ok å spise noe gluten utenfor hjemmet. Om barna er hos andre så er det oki å ta seg en kake eller en brødskive. De kan selv bestemme. Eller spaghetti for den saks skyld. Men her i huset vil jeg kjøre konsekvent glutenfritt. (Det finnes såpass mange gode erstatninger at dette ikke bør påvirke oss noe særlig)
  • Så å si melkefritt. Ukedagene vil jeg prøve å kjøre melkefritt, men kanskje ha litt "luksus" i helgene. Med litt ost, eller litt rømme i maten eller en melkeskvett. Men bare som luksus. ;) DEt samme som gluten gjelder her også. At barna godt kan spise litt is feks hos noen i bursdag eller at vi kan takke ja til fløtegratinerte poeter eller lignende hos andre. Her gjør vi selvfølgelig litt som vi vil og føler. Men hjemme blir det sett på som litt luksus og blir brukt kanskje litt i helgene evt... (Når det gjelder dette med melkeprodukter finnes det lite gode erstatninger - frem til jeg finner den bra erstatningen blir det slik her hjemme)
  • Så å si sukkerfritt. Her kommer det jeg sliiiiiiiiiiiiiter med!! Kroppen min vil ha!!!! Spesielt sjokolade! OMG! Jeg elsker dette søte! Merker at jeg bare vil ha mer og mer og mer... Og det er så sinnsykt godt! Jeg kommer til å kjøre sukkerfritt i maten. Kanskje ha litt ekstra godt til høytider eller noe slik. Feks makrell, kyllingleverpostei ol. Men ellers skal det kuttes ut. Jeg har ikke hatt vanlig søtning i huset siden jeg begynte på kuren og det vil fortsette med. Jeg har tenkt at barna kanskje kan få litt lørdagskos - men konsekvent kun på lørdager. (Tar det som blir igjen bort til neste lørdag) Og i små mengder. Meg selv må jeg holde meg helt helt unna. For jeg er svak når det gjelder sukker og må bare se det i øynene og kutte det helt ut. Kanskje etterhvert at jeg klarer å ta et kakestykke i bursdag eller noe? Jeg vet ikke enda - det eneste jeg vet er at i en periode må jeg bare kutte det helt helt ut.......

Så her har du mine bestemmelser.... Og det er mitt liv fremover med disse bestemmelsene bloggen min vil handle om. Håper du titter innom - for jeg trenger tips, ideer og styrke. :)

Ønsker dere alle en finfin søndag :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Signatur

17 tanker

justinpain

22.mai.2011 kl.10:49

Ikke lett å skulle kutte ut på ting man føler man bare MÅ ha. Jeg gikk over til ett lavkarbokosthold for noen måneder siden, det vil si ikke 100%, men bortimot. Mitt mål er å komme til ett 100% lavkarbokosthold. Min store lidenskap er pepsi max og det sitter langt inne og skal kutte den helt ut. Ønsker deg lykke til og jeg kommer til å følge deg videre. Ha en fin søndag:-)

Naviana

22.mai.2011 kl.12:43

Lykke til ja! Jeg var selv superavhengig av sukker og sjokolade for 5-6 år siden... akkurat som nikotin eller tilsvarende. Jeg tror jeg brukte det for å døyve alle de sterke følelsene mine. Så sluttet jeg... ganske brått, med absolutt alt av sukker, noe som var veldig tøft... og som gjorde at jeg måtte finne en annen måte å håndtere problemer på ;) Etter et år kom jeg over stevia, som er et naturlig og i mine øyne harmløst søtningsmiddel. Har du prøvd det?
Så bra at du har bestemt deg, og funnet ut hvordan dere skal gjøre det!

Når det gjelder søtsuget: har du prøvd krom? Det kan hjelpe. :-)

forandringensvei

22.mai.2011 kl.17:00

justinpain: Nei, det er ikke bare bare... Alle har jo sine laster... Det søthungeret er skikkelig ille altså ... Lykke til du også :)

forandringensvei

22.mai.2011 kl.17:01

Naviana: Jeg har prøvd mye annet søtmiddel og det fungerer - men sjokolade! Hjelp....

Helen - Kjernesunn Nordkvinne

22.mai.2011 kl.17:31

Er STOLT av deg! Gode avgjørelser du tar her! Flink er du!

(Mitt eneste tips når det gjelder sukker er å begrense karbohydrater generelt - det vil hjelpe på søtsuget!)

Kristin

22.mai.2011 kl.17:38

Så flott at du har tatt din beslutning! Gratulerer - da er halve jobben gjort, er det ikke så? Ønsker deg masse lykke til. Angående sjokolade - det trenger du da slett ikke slutte med? Lag din egen - det smaker himmelsk og du får i deg masse gode næringsstoffer samtidig. Eller moms litt Artisana Cacao Bliss (fra iherb selvfølgelig :) som jeg gjorde til dessert i dag :) Det er mange muligheter, så ikke vær redd for sjokoladen, den var nesten det lettest å fikse syntes jeg.

Jeg bruker steviaer med mange ulike smaker i urteteen min og i sjokoladen, yacun-sirup og litt sukrin på andre ting, men som du sa, det var ikke DET som var problemet... :)

forandringensvei

22.mai.2011 kl.17:40

Helen: Takk takk :) Ja, jeg må nok følge tipset ditt... Selv hvor vanskelig det er...

forandringensvei

22.mai.2011 kl.17:42

Kristin: Problemet er at jeg enda ikke har funnet en skikkelig godgodgod sjokolade som er sunn. Har prøvd å lage x-antall men er ikke heldig med sjokoladen altså. :( Hm..den fra iHerb har jeg ikke prøvd :)

carewhatieat

23.mai.2011 kl.00:09

Lykke til! Så flott for deg og dine at du satser på sunnheten ;-)

Og du, vet jeg har sagt det før,men gjentar meg selv : God probiotika! Jeg anbefaler super 5-kuren først fra Soma, Udos`choice. deretter aldersspesifikk probiotika. Evt. bare sistnevnte hvis du synes prisen er vel drøy... Du får dette i helsekost, eller på www.soma.no. Kan ikke si annet enn at dette er supre produkter. En god helse i tarmen er viktig for mangt, men er og en faktor som bidrar til redusert sukkerbehov!

Lys eller mørk sjokolade du liker? Fra allergimat kjøpte jeg er god melkesjokolade (påskeharer, men de har den kanskje i andre former eller i året), den var raw og God! Ellers så har de fått noen små sjokolader på Meny, "prinsesjokolade" tror jeg de ene het (men prisen var VILL). Jeg syntes den var litt for lys og tam på smak dessverre.

Ønsker deg masse, masse lykke til!!!

fortidensskrekk

23.mai.2011 kl.11:34

Så bra at du finner en måten og få dette til,bra at familien blir inkludert.

(Det ligger en Blog award til deg på bloggen min)

Ha en fin dag videre!

forandringensvei

23.mai.2011 kl.15:30

carewhatieat: Jeg liker best lys sjokolade. Synes mye av den sunne sjokoladen er for besk, eller for mye kakao... Liker den litt mild jeg da. :)

Probiotika har jeg i kjøleskapet. Tar du det daglig?

forandringensvei

23.mai.2011 kl.15:31

fortidensskrekk: Å - så koselig med blog award :)

Une

24.mai.2011 kl.12:20

Sterkt og sunt valg, du skal være stolt av deg selv! Husk på alt du gjør som er bra, og ikke dvel for mye ved "sprekkene". Lykke til framover.

forandringensvei

24.mai.2011 kl.21:08

Une: Takk takk :)

Anita

27.mai.2011 kl.21:12

Så bra! Jeg holder på med å bale med disse tankene jeg også... Og har 1. juni i sikte for da har jeg bestemt meg for å kutte ut gluten, melk og sukker. Har gjort det før, da jeg er plaget med candida og har gått på diett for noen år siden... Jeg vet jeg kan, men det er vanskelig å komme over den bøygen å bare gjøre det... Gleder meg til å følge med videre her i bloggen din.

forandringensvei

29.mai.2011 kl.23:31

Anita: Så gøy - da må jeg følge deg også. :) Lykke til!

Skriv en ny tanke

forandringensvei

forandringensvei

37, Ringerike

Min og min families vei til en sunnere og bedre livsstil. Her har dere både oppturer, nedturer, feilskjær, nye ideer, inspirasjon, oppskrifter og ellers det jeg opplever på forandringens vei.

Mine tanker i kategorier

Tilbakeblikk i mine tanker

hits