Mine opplevelser med gluten
Nå har vi forsøkt oss rundt med gluten. Både vi i familien og andre rundt oss har testet ut gluten og dets reaksjoner og hva den generelt gjør med kroppen vår. Det er egentlig veldig interessant dette.....
Det er tydelig at gluten er veldig hard for magen. Vi får daglig i oss mye gluten uten egentlig å være klar over hvor mye det er gluten i. Så på den måten får vi kanskje for mye i oss i forhold til det kroppen ønsker å jobbe med (Da spesielt magen) Og det er ikke i perioder, men i hverdagen!
Det er som magen jobber litt ekstra vakter samt at den sliter ned tarmtottene våre. Dette har jeg lest meg til men jeg får dette til å stemme. Gluten gjør generelt magen hard, oppblåst, vond, den får mye luft, halsbrann og den tapper deg for energi (det er kanskje ikke så rart når en skjønner hvordan kroppen må jobbe)
Jeg har sett at de som velger å kutte ut gluten i en periode får en mye mye mer stabil mage. En mage som ikke er vond og sist men ikke minst - den energien! Energien er jo bare så mye bedre. Dette gjelder alle de jeg har vært borti til nå altså...
Og det virker også da som magen etterhvert synker sammen. Mange kan slite med "ølmage" uten å ha ølmage ;) De bør absolutt teste ut dette - la all gluten være en mnd tid og se hva som skjer. Veldig veldig interessant....
Hva er egentlig gluten? I skallet på melkornene ligger det en hinne helt ytterst mot skallet som holder melet inne. Det er denne hinnen som er gluten. Gluten er den proteinforbindelsen som finnes i hvete, rug, bygg og spelt.
Når man reagerer på gluten kaller man det cøliaki. Men jeg tror egentlig i utgangspunktet at kanskje ikke våre kropper er konstruert til å spise gluten i den grad vi gjør nå i dag - daglig.....


mylifeandexperience
04.jun.2011 kl.21:40
Helen - Kjernesunn Nordkvinne
04.jun.2011 kl.23:00
forandringensvei
05.jun.2011 kl.09:16
forandringensvei
05.jun.2011 kl.09:16
Anne-Lise
09.jun.2011 kl.13:42
forandringensvei
09.jun.2011 kl.16:38
13.jun.2011 kl.21:31
forandringensvei
13.jun.2011 kl.23:09