Kjøpevann med 11 sukkerbiter?

Når jeg er på langtur eller er på andre turer og stikker innom en bensinstasjon og står der med valget mellom brus eller ei flaske vann har jeg ofte tatt ei flaske vann med god samvittighet... Men.........

http://www.ba.no/nyheter/article5632801.ece

Her står det i avisa:

IKKE TILSATT SUKKER

Hun bekrefter at såkalt «smaksvann» kan inneholde sukker tilsvarende elleve sukkerbiter. For selv om dette ikke er tilsatt sukker, men sukker fra fruktkonsentrat så gir ikke drikkene deg noe særlig annen næring enn vann og sukker. Og kroppen gjør ikke forskjell. Sukker er sukker.

SLIK SJEKKER DU SUKKERINNHOLDET

? Se om det er kcal eller karbohydrater i drikken, og tenk at to gram sukker eller karbohydrater = en sukkerbit, så kan du bare regne deg fram til hvor mye det er per flaske, sier ernæringsfysiolog Camilla Andersen i SomeBody .

 

Vi sjekket noen av flaskene med vann fra Imsdal. De presenteres som rent kildevann «med en smak av» ulike frukt- og bærtyper som appelsin, pære, sitron og blåbær.

 

Felles for de alle er at de inneholder ganske betydelig mengder sukker. Ikke i forhold til brus eller annen energidrikke, men når du tror du kjøper vann med smak er det altså vann med ganske mye sukker du virkelig får i deg.

 

Ta for eksempel en 0,7 liters flaske med «Imsdal Smak av blåbær». Her er det tre gram karbohydrater per 100 ml. Drikker du hele flaska har du fått i deg sukker tilsvarende elleve sukkerbiter. Da er det lurere å drikke rent vann og spise noen blåbær istedenfor.

Er det mulig tenker jeg? For noe lureri!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Signatur

12 tanker

Nina

09.jun.2011 kl.13:08

Så kjipt at de lager så mye "dritt" og lurer det i folk som en "sunnere" versjon

Jeg drikker heldigvis nesten bare vann, og kaffe :) hender jeg tar litt boblevann ett par ganger i året, men da er det bris helst uten smak :)

Anne-Lise

09.jun.2011 kl.13:32

Det har jeg funnet ut av for leeeenge siden, og holder meg til ren Imsdal når jeg er på farten.
Juice kjøpt i butikken er ikke bedre enn brus. De inneholder fruktsukker og ikke mye vitaminer og næring. Det beste er å juice selv, da får du med fiber og vitaminer. Juicen bør drikkes rett etter laging for å få nytte av vitaminene. :-)

Flaskevann med smak er bare lureri, ja. Dumt å lure folk til å tro at de velger sunnere.

forandringensvei

09.jun.2011 kl.16:39

Nina: Ja det er så irriterende at de skal lure brukerne slik! ARGH...

forandringensvei

09.jun.2011 kl.16:40

Anne: Er ren imsdal - ren imsdal..Er skeptisk jeg nå.... :(

forandringensvei

09.jun.2011 kl.16:40

Ellen: Ja, den juicen er jo bare tull den også.... Best å lage den selv....

Anne-Lise

09.jun.2011 kl.17:06

Ren Imsdal er vann fra Imsdalkilden som ligger i Imsdalen. Det er rent mineralvann, ikke tilsatt noenting. Så det kan du trygt drikke. :)

ChasingTheStars

09.jun.2011 kl.17:55

usj så kjedelig da!

forandringensvei

09.jun.2011 kl.19:54

Anne:*Phu* ;)

forandringensvei

09.jun.2011 kl.19:54

ChasingTheStars: Ja - ikke sant.....
Er ikke ofte jeg kjøper vann med smak. Ikke pga sukkeret, viste ikke at det var så mye sukker i. Men smaksvann tærer mer på tennene enn vanlig vann. Også er vanlig vann billigere.

forandringensvei

10.jun.2011 kl.09:26

ane: Her er det iallefall slutt på slik type vann ja... Men irriterende at de skal skjule det slik!

Skriv en ny tanke

forandringensvei

forandringensvei

37, Ringerike

Min og min families vei til en sunnere og bedre livsstil. Her har dere både oppturer, nedturer, feilskjær, nye ideer, inspirasjon, oppskrifter og ellers det jeg opplever på forandringens vei.

Mine tanker i kategorier

Tilbakeblikk i mine tanker

hits