Det store helsespørsmålet

Helsespørsmålet. Det store spørsmål. Alle vet hvor viktig det er, men det er dette med å våge å ta steget helt ut å tenke på hva ens helse egentlig er ? akkurat nå. Hvordan er den? Hvorfor er den slik? Vil jeg fortsette å ha det slik? Vil jeg virkelig gjøre noe med det? Og?hvor mye vil jeg egentlig ofre? Er plutselig da helsen ikke så viktig likevel? Liker vi å ha det ?trygt? i det vanlige miljøet? Er vi redde for utfordringer? Eller har vi blitt så late at vi rett og slett ikke gidder å gjøre noe? Har vi da egentlig forstått dette med helse??

Jeg har blitt konfontrert ved min helse nå på nyåret. Jeg?! Av alle mulige mennesker! Helse!? Jeg har da alltid hatt god helse. Jeg har da aldri hatt problemer med dette? Det er som om dette skjer utenfor meg selv. Jeg har to valg. La det skure å gå til det blir enda verre, enda dårligere, droppe lege og leve slik jeg har gjort. Eller?. Ja det som er faktisk er vanskligst. Ta opp spørsmålet foran meg. Og begynne å finne svarene. Hvorfor? Samarbeid med lege. Ta å se meg godt i speilet, inn i meg selv, og innse at jeg faktisk er såpass viktig at jeg vil gjøre en endring. Jeg vil lete etter svarene. Jeg vet det vil koste meg mye. For det betyr faktisk en livsstilsendring. Det er det mest vanskelige vi mennesker gjør. For egentlig vil en kanskje ikke bort fra dette livet? Selv om en har ant at en kanskje må?

Det at jeg fikk nok et pusteproblemsanfall (som kommer av hoste og slim ? overproduksjon?) mens min mamma var til stede var kanskje det som skulle til. Hosten som forsørger det har jeg hatt i åresvis. Og det har virkelig toppet seg det siste halve året. Den første tanken ved min hoste var at jeg røykte. Jeg sluttet. Jeg fortsatte med hosten. Tenkte det sikkert var noe som kanskje var ødelagt i halsen pga hoste og det ville bedre seg. Neste var at jeg sikkert satte noe i halsen. At jeg svelget feil. Jada?Alltid en unnskyldning. Men når overproduksjonen av slim blir så mye at det stopper både inn og utpust og at dette skjer ca en gang i mnd. Det må bety at jeg nå må finne dette ut. Sykepleieren ville jeg skulle gå til utredning hos legen. Lete etter årsaker. Ta tester. Finne ut i samarbeid med lege, sykehus om hva dette er. For slik kan jeg ikke fortsette.

Når jeg nå gjennom denne prosessen min har bladd noe tilbake i denne bloggen står jo hosten min og slimproduksjonen flere steder. Og jeg får større og større mistanker med at dette henger sammen med maten jeg inntar.

Så kommer spørsmålet da. Det store helsespørsmålet. Vil jeg begynne en ny runde med matkampen. Ja for det er jo det det føles. Det føles som en kamp. Og hvordan skal jeg i all verden ta tak i dette. Hvordan starte? Hva begynner jeg med?

I samme spørsmål dreier det seg også om stress og mye ansvar som jeg altfor lett pleier å påta meg. Det å begynne å legge ned endel aktiviteter i mitt liv. Det å synkronisere meg med den rolige pulsen min. Det er ikke lett. Og ting tar noe tid. Men det å finne og sette av mer tid til -og sammen med meg selv er også noe jeg ser frem til.

For jeg har tatt valget. Jeg vil ikke leve slik jeg nå gjør. Med hoste og slim. Med hodevondt og veldig lite energi. Jeg vil forandre dette. Jeg vil ofre noe. Men hvordan. Det aner jeg ikke enda?.

Nå iløpet av i midten av februar så flytter jeg på meg og planen min er at da har jeg en forløpsplan på hvordan jeg skal starte med mitt nye og bedre? liv. Da skal jeg ha hatt litt tid til å grunne mer på dette. Til å få flyttet. Til å avslutte endel ansvarprosjekter og å fordele mer ansvar på det som er igjen. På å gi beskjed til mine venner og familie at jeg er i en periode hvor jeg nå trenger mer tid for meg selv. En livsstilforandring skjer ikke av seg selv. En må legge noen grunnstener. Og det er det som er planen.

I dag på facebook så jeg ett godt innlegg som også fikk meg til å tenke og jeg legger ved en link her til dere: http://kostholdsklinikken.no/hvete-og-gluten-hva-er-problemet/

Flere som har måtte ta opp det store helsespørsmålet, og hvordan har det egentlig gått for dere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Signatur

4 tanker

Ida

21.01.2013 kl.20:25

Jeg kuttet ut gluten omtrent på samme tid som du blogget her, og etter det har det bare ballet på seg. Jeg spiser glutenholdig korn i form av surdeigsbrød, der er glutenet nøytralisert slika at de fleste som ikke tåler gluten vil kunne tåle det uten problemer (dog, ville ikke turt å servere min hyper-cøliakiske vennine det). Det gir i tillegg gode tarmbakterier. Melkeprodukter spiser jeg bare i dets upasteuriserte form, for da opplever jeg ikke problemer med laktosen, og heller ikke med låslim i hals og luftveier, slik jeg får av vanlige butikkjøpte melkeprodukter. Mange andre ting jeg merket at jeg ikke tåler, som gjær, soya og sukker. Puh, skal ikke være lett. Så fant jeg heldigvis blogg på blogg om tradisjonskost, og det tror jeg virkelig er redningen for mange, om ikke alle, som sliter med helseproblemer. I år skal jeg prøve å spise mer hjemmelaget kraft, hjemmelaget surkål, lever (helst rå, uææ!), og godt med gode fettsyrer fra kokosolje, egg, avokado og upasteuriserte melkeprodukter. Unngå korn, belgfrukter, nøtter og frø som ikke er bløtlagt for å fjerne antinæringsstoffer akal jeg også. Det tror jeg blir bra, men det er ikke alt ved denne prosessen jeg gleder meg til ;-)

Håper su finner din vei, og at formen kommer seg :-)
Godt å "se" deg igjen. Dette klarer du fint! Du har jo gjort det før. Å snu om på hele kostholdet føles veldig tøft, men man kommer fort inn i det. Lykke til med flytting. :)

forandringensvei

29.01.2013 kl.10:46

Ida: Så supert å lese at du har klart å finne din balanse. Du har ikke tilfeldig en opskrift på det surdeigsbrødet ditt? Ja, melkeprodukter er virkelig ille for munn, svelg og hals...og dermed også videre nedover i systemet. Hvilken blogg tenker du på? Må jeg finne frem, for den høres ikke kjent ut for meg. Det høres ut som et spennende år og egentlig motiverende å høre at det er flere som også jobber med å forme mat og livsstil. Takk takk :)

forandringensvei

29.01.2013 kl.10:47

Ellen: Der er jo du ja <3 Godt å "se" deg også. Og takk takk for lykkeønskninger. :)

Skriv en ny tanke

forandringensvei

forandringensvei

39, Ringerike

Min og min families vei til en sunnere og bedre livsstil. Her har dere både oppturer, nedturer, feilskjær, nye ideer, inspirasjon, oppskrifter og ellers det jeg opplever på forandringens vei.

Mine tanker i kategorier

Tilbakeblikk i mine tanker

hits